Tips

 • Vässa ditt CV

  När du söker jobb är din ansökan det första intrycket som din potentiella arbetsgivare får av dig. Här delar vi med oss av några tips på vad du ska tänka på när du presenterar din utbildning och ditt yrkesliv i ditt CV!

  Koncist och kärnfullt

  Skriv hellre kort än långt och håll dig till 1-3 sidor. Det är också viktigt att dokumentet är lättöverskådligt och att du har tydliga rubriker som underlättar läsningen.

  CV och personligt brev i samma dokument

  Ditt CV behöver inte vara separerat från ditt personliga brev. Ett alternativ är att låta ditt personliga brev inleda ditt CV. Här berättar vi mer om hur du skriver ditt personliga brev. (länk)

  Målsättning

  Om du har en tydlig målbild med din karriär kan du nämna det under rubriken målsättning. Dock är det är inget krav.

  Utbildningar

  När du listar dina utbildningar ska du lyfta det viktigaste först och det som är mest relevant för jobbet.

  Anställningar

  Lista dina anställningar som är relevanta för tjänsten och börja med den senaste först. Om du söker ditt första jobb kan du lyfta projekt från skolan, ideella engagemang och sommarjobb.

  Övrig kompetens

  Glöm inte att nämna dina datorkunskaper och vilka program du behärskar. Du kan också berätta om dina språkkunskaper eller annan övrig kompetens.

  Referenser

  Du behöver inte nämna referenser i ditt CV, skriv i stället att de lämnas på begäran. Din referens kan vara din tidigare chef eller också en kollega. Har du ingen arbetslivserfarenhet kan du ha din tidigare lärare eller föreningsledare som referens.

  Språk och layout

  Ett snyggt CV ger ett bra första intryck – stavfel och slarv i formgivningen gör det däremot inte. Be någon om hjälp med att korrekturläsa!

  Kontaktuppgifter

  Även om ditt e-mailkonto hängt med sedan länge kan det vara en bra idé att inte ange I_love_horses_4ever@hotmail.com eller ironman78@yahoo.com som din e-mailadress. Skapa ett konto med ditt namn som ger ett professionellt intryck! Ett annat tips är att nämna ditt Linkedin-konto om du är aktiv där.

 • Bra tid för lastbilsförare

  Det ser ljust ut för lastbilsförarna just nu. Ökade transporter och 40-talister som lämnar arbetsmarknaden är anledningen till att det inom kort kommer att krävas 6 000 nya fordonsförare.

 • FRAMTIDA BRISTYRKEN

  Här har vi listat några av de yrken som har bäst jobbmöjligheter framöver.

 • Sju tips till ditt personliga brev

  Det personliga brevet är din möjlighet att övertyga arbetsgivaren om att just du passar för tjänsten. Här får du några råd på vägen!

Tack!

Ditt meddelande är nu skickat!

Ett fel inträffade!

Formuläret innehåller följande fel. Rätta till dessa och försök igen!