Tips

 • Sju tips till ditt personliga brev

  Det personliga brevet är din möjlighet att övertyga arbetsgivaren om att just du passar för tjänsten. Här får du några råd på vägen!

  1. Tydlig inledning

  Viktigaste först – inledningen ska vara kort och koncist. Förklara vilket jobb du söker och varför. Kom ihåg att du har bara några sekunder på dig att göra ett intryck bland andra sökande.

  2. Foto

  En bild på dig själv ger ett ansikte till din presentation. Tänk på att välja en bild som ger en bra uppfattning om dig och undvik oseriösa bilder som kan minska chanserna att komma till intervju.

  3. Läs på om företaget

  Anpassa ditt brev utifrån vilken tjänst du söker och läs på om företaget. Förklara varför vill du ha ett jobb hos just den här arbetsgivaren!

  4. Håll fokus

  Brevet ska visa hur din kompetens kan komma till nytta för företaget. Ta bara med personlig information som kan berätta något om dig och hur du är som person.

  5. Undvik tomma fraser

  Skriv inte de vanligaste klyschorna, som exempelvis jag gillar utmaningar, om du verkligen inte kan motivera dem. Försök i stället att berätta om tillfällen som visar dina förmågor än att lista en rad egenskaper.

  6. Disposition

  Tänk på att hålla en tydlig disposition i ditt brev och undvik långa stycken. Gör mellanrum och mellanrubriker för att underlätta läsningen.

  7. Gör ditt brev mer personligt

  Idag blir det allt vanligare med att frångå det traditionella brevskickandet till att göra mer kreativa lösningar, som exempelvis korta filmer. Väl utfört är det ett sätt att visa på kreativitet och nyskapande.

 • Bra tid för lastbilsförare

  Det ser ljust ut för lastbilsförarna just nu. Ökade transporter och 40-talister som lämnar arbetsmarknaden är anledningen till att det inom kort kommer att krävas 6 000 nya fordonsförare.

 • FRAMTIDA BRISTYRKEN

  Här har vi listat några av de yrken som har bäst jobbmöjligheter framöver.

 • Vässa ditt CV

  När du söker jobb är din ansökan det första intrycket som din potentiella arbetsgivare får av dig. Här delar vi med oss av några tips på vad du ska tänka på när du presenterar din utbildning och ditt yrkesliv i ditt CV!

Tack!

Ditt meddelande är nu skickat!

Ett fel inträffade!

Formuläret innehåller följande fel. Rätta till dessa och försök igen!